Dutluk İmam Hatip Ortaokulu

WEB https://dutlukiho.meb.k12.tr
Adres : Şanlıurfa/Bozova/Dutluk mahallesi No100 İç Kapı No1
VİZYON : Düşünen, okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlere sahip, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, değişen şartlara ve koşullara karşı kendisini yenileyebilen, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularına sahip öğrencilerin yetiştiği; Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliğiyle eğitim bölgemizde devlet okulları içinde lider okul olmak.
MİSYON : Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere bağlı, demokratik değerlere sahip, Atatürk ilke ve inkılâplarına uygun, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda, özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, çağdaş bilgilere ulaşabilen, 21. yüzyılın gereksinimlerine cevap verebilecek donanıma sahip, dünyada eğitim alanındaki gelişmelere ayak uydurabilen, bilimsel, eleştirel, sorgulayıcı düşünen, iyi ilişkiler kurabilen, teknolojik gelişmeleri takip eden ve üst öğrenime bu donanımla gidecek sağlam karakterli, dürüst bireyler olarak yetiştirmek; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak; okul çevresine eğitim, öğretim, bilim ve kültür alanlarında bilgiye ulaşma ve kullanma olanağı sunmaktır.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Okulumuz normal öğretim yapmaktadır.
Saatler : Dersler 08:20 de başlayıp, 15:40 ta bitmektedir.
Yabancı Dil : Yabancı Dil İngilizcedir.
Isınma : Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır.
Servis : Yoktur.
Ulaşım : Servis bulunmamaktadır. Öğretmenlerimiz kendi imkanlarıyla ulaşım sağlamaktadırlar.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Şanlıurfa İli Bozova İlçesi Dutluk Mahallesinde Bulunmaktadır. Çevresinde Yaylak Mahallesi, Ortatepe Mahallesi ve Kargılı Mahallesi Bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe Merkezine 25 Km, İl Merkezine 63 Km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : -93
Taban-Tavan Puan Bilgileri : -
Okulun Sınav Başarı Durumu : -
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : % 70
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda VOLEYBOL ALANINDA EĞZERSİZ AÇILMIŞTIR
Bilimsel Etkinlikler : OKULUMUZ TUBİTAK VE E TWİNİNG İLE İLGİLİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILMAKTADIR.
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : YOKTUR